Naphalász sétány

PESTHY MARTON

Játék, mese- és sétaösvény a falun át a parttól az alsóörsi amfiteátrumig...

A Zöld tengely- vagy Naphalász-sétány valójában egy megálló- és pihenőpontokkal tarkított, játékos meseösvény, amely összeköti a Balaton-partot az Alsóörs felett elterülő, erdőkkel tarkított dombokkal.

Kiindulópontja a régi kemping-recepció, ami megújult formájában júliustól kerékpáros pontként, halász-horgász kiállítóhelyként és virtuális szabadulószobaként működik. 

A sétány első megállópontja az Endrődy Sándor parkban van, ahol a sétányt végigkísérő játék - Keresd a Naphalászt! - is kezdetét veszi.

A játék-ösvény Alsóörs eldugott utcácskáin vezeti végig az érdeklődőket, a Merse-parkon és -játszótéren, aztán a Séden átívelő hídon át az erdőbe érve egy erdei ösvényen arra a piknikező helyre visz, ahonnan pár lépés már csak a Varázserdő-AMFIteátrum, ahol a nyári szabadtéri színpadi rendezvények mellett az ország jelenlegi legnagyobb planetáriuma, egy, a Naphalász-mesére és vöröskő-szobrokra épülő digitális játék, büfé, kiszínpad és rengeteg szórkaozási és kirándulási lehetőség várja az odaérkezőket.

A Varázserdő-AMFIteátrumtól már csak egy ugrás az Alsóörsi Erdei Bringapark.

8226 Alsóörs, Vasút u. 3. • +36 87-575-000 • info@balatonriviera.hu

21 °C Tiszta égbolt
Szél: 1.79m/s K